Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apple erkänner fel: erbjuder full returrätt för Iphone 4

/

Det har riktats stor kritik bland media och konsumenter mot Iphone 4 och dess antennproblem.

Annons
Det har riktats stor kritik bland media och konsumenter mot Iphone 4 och dess antennproblem. Apple har mött kritiken med tystnad, tills nu. Under fredagskvällen tillkallade företagsledningen till en presskonferens där man medgav felet, men kallade det ringa.

Det har stormat rejält kring Iphone 4. Problem med antenn och mottagning har rapporterats i stor skala bland de som köpt den nya telefonen. Consumer Report, USA:s motsvarighet till Sverker Olofsson, har satt en "ingen rekommendation" på telefonen och Apple har anklagats för att censurera trådar på Apples forum som avhandlar antennproblemet. Samtidigt har tillverkaren hela tiden mött all kritik med tystnad. Tills nu.

Under fredagen kallade Apple till en presskonferens gällande det VD Steve Jobs numer betecknar som "Antenna Gate", och han medger att det finns problem med mottagningen på den nya Iphone. Därför erbjuder nu företaget full returrätt och gratis telefonskal inom 30 dagar till alla konsumenter som upplever problem med Apple 4, som släpps i Sverige 30 juli.
Apples vd Steve Jobs lovar full returrätt samt gratis telefonskal till kunderna som ska hjälpa mot problemen med företagets nya kassako Iphone 4. Han medger problem, men hävdar att de är begränsade.

- Det finns ett problem, utifrån de klagomål vi fått från användare går inte det att komma ifrån. Däremot har det bara påverkat ett ringa antal användare. Det är bara 0,55 procent av de som köpt Iphone 4 har ringt oss på grund av antennproblem, och max 2 procent har returnerat sina telefoner, hävdade Jobs under presskonferensen. Samtidigt påpekade han att Iphone 3 returnerades av det tredubbla antalet användare, cirka 6 procent, av kunderna.
 


/Andreas Hermansson

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons