Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apotea utsett till Sveriges mest hållbara e-handel – Bollnäskvinna bakom arbetet

Apotea har utsetts till Sveriges mest hållbara e-handel. En av de drivande bakom hållbarhetsarbetet är Sofia Modig från Bollnäs.

Apotea fick tidigare i veckan utmärkelsen Sveriges mest hållbara e-handel av Sustainable Brand Index. Det är Europas största oberoende varumärkesstudie som tar reda på hur konsumenterna ser på olika branscher och varumärken.

Apotea satsar mycket på att jobba med hållbarhet och har en egen hållbarhetschef – Sofia Modig som är uppvuxen i Annefors, Bollnäs.

– Vi som arbetar på Apotea är oerhört stolta och glada över att ha utsetts till Sveriges mest hållbara e-handel. Det är ett kvitto på att vårt hållbarhetsarbete gör skillnad i hur vi uppfattas av våra kunder, säger Sofia Modig i ett uttalande.

Företaget arbetar till exempel med en stor solcellsanläggning, ser till att försöka hålla nere påverkan på miljön och under 2019 samlades de in 13 miljoner till välgörenhet.

– Vår ambition är att bli Sveriges mest hållbara företag och vi fortsätter vårt arbete mot det målet, säger Sofia Modig. 

Läs mer: Entreprenör-doldis från Hälsingland bakom nätapotek: "Omsätter snart en miljard"