Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Apolloeffekten fungerar än

För 40 år sedan landade människan på månen. Men resan började åtta år tidigare, då John F Kennedy satte upp målet: att sätta en man på månen innan det årtiondet var slut.

För 40 år sedan landade människan på månen.

Men resan började åtta år tidigare, då John F Kennedy satte upp målet: att sätta en man på månen innan det årtiondet var slut. Varken han eller någon annan på jorden hade en aning om hur det skulle gå till. Men de lyckades. De löste problemen på vägen. Tack vare att viljan var tillräckligt stark.

Exakt samma sak gäller idag, och för oss alla. Om vi vill någonting tillräckligt mycket så kan vi skapa en förändring, även om vi inte vet exakt hur vi ska göra för att nå vårt mål. Det är det som är apolloeffekten.

Mängder av tidningsartiklar pekar på ett utbrett missnöje: var fjärde svensk är missnöjd med jobbet. Varannan svensk är missnöjd med sin bostad, och så vidare.

Vad är du inte nöjd med? Och framförallt, vad är du minst nöjd med i din tillvaro? Är det dags att göra någonting åt det nu?

Vi kan välja att gnälla och stå ut. Eller göra någonting åt det. Ibland är det svårt och ibland lättare, men förvånansvärt ofta handlar det om oss själva, och om vi verkligen vill förändra det vi är missnöjda med, tillräckligt mycket.

Här är en tankeövning att börja med. Sju enkla frågor:

• Vad är du minst nöjd med i din tillvaro?

• Hur skulle du vilja ha det istället – om tre år?

• Vad skulle det ge dig att få ha det så? Är det värt besväret?

• Vad hindrar dig, på riktigt, från att få det så?

• Vad behöver du för att komma över det hindret?

• Hur kan du skaffa de resurserna?

• Vad kan du göra redan i morgon för att påbörja din resa till ditt mål?

Det är dags att sluta gnälla, och göra någonting istället.

Jörgen Jonsson

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel