Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anton Wallin – ett utropstecken när motocross-SM inleddes: ”Orkade knappt hålla i styret”

Alvin Östlund vann det första heatet i MX2-klassen när motocross-SM inleddes i Tibro. Men tävlingens stora utropstecken var Anton Wallin. Söderhamnsföraren for fram som en furie i MX1 och knep hela 26 poäng!

Alvin Östlund tog kommandot i starten för det första heateti MX2. Woxnadalsföraren utmanades efter några varv av norrmannen Even Heibye, men lyckades hålla undan in i mål. Marginalen skrevs till 1,3 sekunder efterden halvtimmeslånga körningen.

Dessvärre blev Alvin sedan inblandad i en startkrasch i den andra finalen och tvingades bryta. Heibye vann.

Anton Wallin svarade för en habil insats i den inledande MX1-finalen och styrde i mål som elva, inkasserande tio SM-pinnar.

Bättre upp skulle det emellertid bli i det nästföljandeheatet. Här var Anton trea iväg när startgrinden föll och höll fjärde platsunder lång tid. Avancerade återigen till trea, men tappade sedan två positionerinnan målflaggan föll.

– Blev stum i armarna och orkade knappt hålla i styret mot slutet. Får väl ändå vara nöjd med min femteplats, säger Anton.

Som nu gjorde sin bästa körning hittills i karriären.

– Kände redan ifjol att jag platsade bland topp-10 i SM, så jag är själv inte särskilt förvånad över att det gick så pass braidag.

Totalt i SM är Alvin Östlund sjua i MX2, som toppas av Even Heibye. Även Anton Wallin håller en sjundeplats – i MX1. I tabelltopp återfinns Jesper Jönsson, Sösdala.

Kurt Eliasson