Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen, Rengsjö!

Rengsjö är inte längre segerlöst i division 3 södra Norrland.
På lördagen tog laget första trepoängaren på ett väderschizofrent Rengsjö IP.
– Vi är på rätt köl igen. Våren är glömd, säger tvåmålsskytten Erik Wästman efter 2–1-segern mot IFK Sundsvall.

Annons

Först kom regnet. Sedan uppehållet. Och så kom regnet igen. Och åskan. Och så småningom solen – ackompanjerad av ännu mer regn.

Men när slutsignalen ven och förkunnade att Rengsjö tagit sin första seger för säsongen – då rådde bara solsken över lättade hemmaspelare.

– Tre poäng säger jag bara, det räcker nästan. Det var det enda som var viktigt i dag. Spelet är inte det finaste, men det är ändå tre poäng, säger anfallaren och assisterande tränaren Erik Wästman.

I den 16:e minuten förvaltade Wästman en fin djupledsboll när han genom mycket vilja sprintade ifrån en försvarare och utrusande målvakt och slog in 1–0.

Fem minuter senare gjorde samme Wästman 2–0 efter ett nytt klassmål. Han tog emot en ny djupledsboll, fintade bort en försvarare och satte bollen vid främre stolpen.

Sundsvalls Nicklas Bengtsson drog på sig sitt andra gula kort och visades ut strax innan paus. Den andra halvleken blev dock mållös. Rengsjö hade bud på flera mål medan IFK Sundsvall stack upp i några halvfarliga attacker.

Rengsjötränaren Dennis Ohlsson, som tillträdde inför den här säsongen, skrek högst av alla när domaren Henrik Mattson blåste av matchen. Nu vet han hur det känns att vinna med sin nya klubb.

– Det är fantastiskt. Men det är synd att det ska sitta så långt inne. I andra halvlek har Sundsvall ingenting och vi ska ha sex–sju mål till, det är alldeles för mycket missar. Men jag skiter i det just nu, det är de tre poängen som är viktigast.