Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen en matbutik igen

Ett sjuttiotal personer hade på lördagsförmiddagen samlats utanför nya Tempo i Vallsta för att få vara med om invigningen av butiken.
– Det är inte var dag man inviger en matbutik här i Vallsta, kunde Markus Mörk konstatera i invigningstalet.

Robert och Jessica Wennerholm har slitit in i det sista med att få allt klart till invigningen av den nya butiken i Vallsta. Och ett år sedan Ica slog igen dörrarna kan nu åter Vallstaborna handla mat på hemmaplan igen.

– Det är jättehärligt att kunna ta cykeln till affären igen, säger Anna Märta Flykt som var en av de som hängde på låset när det var dags att klippa band och inviga butiken.

– Det här är väldigt viktigt för bygden, fortsätter Anna Märta Flykt. Jag klev upp extra tidigt i morse för att hinna hit i tid. Sedan har de ju gjort så fräscht och fint här, man blev så glad när man klev in genom dörrarna.

– Det är väl den största skillnaden mot för tidigare, säger Robert Wennerholm. Det har ju inte gått att renovera ordentligt tidigare när det har varit daglig verksamhet i lokalerna.

Annars lovar han i stort sett samma utbud som i tidigare affären, kanske till och med ett ännu större utbud än förut.

Varför ska ni klara det som inte gick tidigare?

– Nya friska tag och det faktum att vi brinner för det här, säger Robert Wennerholm. Sedan tror jag också att vårt koncept med en restaurang som bland annat säljer matlådor kan vara receptet. Vi får fler ben att stå på.

Det konceptet vad också huvudanledningen till att Samsons vågade ge sig in i affären.

– Robert och Jessica har större tankar än bara livsmedelsbiten, säger Markus Mörk som är en av de tre bröder som driver företaget Samsons som har gått in och köpt lokalerna.

– Vi litar på Robert och Jessica utifrån de yrkesmässiga relationer som vi byggt upp sedan tidigare kring macken här intill, säger Markus Mörk.

Och det var många som kommit för att hylla satsningen.

– Jag tror att det här kommer att innebära ett uppsving för bygden, att vi kan fortsätta att leva och må bra här i Vallstabygden, konstaterade Pär Eklund i Vallsta bygderåd.