Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen bensin i pumparna

På torsdagseftermiddagen kunde man återigen börja tanka i Arbrå.
– Jag var där för en stund sedan och då höll en kille från bensinbolaget på med de sista justeringarna, säger Ulf Jansson i Arbråmackens ekonomiska förening. Nu när han är klar är pumparna öppna för försäljning igen.

Pumparna har stått tomma i över ett år och de drivande i Arbråmackens ekonomiska förening har känt frustration över att inte kunna svara på frågan när pumparna skulle kunna vara i gång igen. De har inte vetat hur det skulle gå med bensinstationen, som de själva tog initiativet till för två år sedan och den förre ägaren hade de inte lyckats komma i kontakt med.

Men i mitten av december köptes macken i Arbrå av Vallsta macken AB, som är en del av bolagskoncernen Vallsta skogsmaskiner AB. Genom verksamheten i Vallsta hade de redan ett avtal med Q-Star, som kunde utökas att även omfatta macken i Arbrå. En fördel för dem som har Q-Starkort är att det blir samma kort i både Arbrå och Vallsta.

Det dröjer till den 22 februari innan den officiella invigningen, men redan nu kan man alltså tanka bilen vid Arbråmacken.

– Och på lördag och söndag kommer Q-Star att erbjuda reducerade priser vid macken i Arbrå, säger Ulf Jansson.