Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anthony Tran är redo – om han får chansen i ödesmatchen: "Vill bevisa mer"

Inför det andra semifinalen är Söderhamns UIF pressade att vinna. Anthony Tran är redo – om han får chansen. – Självklart. Jag är laddad till hundra procent, säger han.

Efter förlusten i den första semifinalen mot Halmstad väljer coachen Peter Blomquist att – som vanligt – hålla laguppställningen hemlig så länge som möjlig. Den kommer att bli officiell vid 18-tiden, en halvtimme före matchstart i idrottshallen i Söderhamn, på måndagskvällen.

Och det finns en del att fundera på för Suif-coachen. En finalplats står på spel och hemmalaget måste vinna om inte säsongen ska vara över.

I torsdags tog Simon Berglund en plats i startuppställningen. Ett val som säkert var överraskande för många.

– Det var ingen nervositet och han gjorde en bra debut. Han hade sina chanser och om han hade tagit andra set tror jag att han hade vunnit matchen, säger Peter Blomquist.

– Sen handlar det förstås om att vinna.

LÄS MER: Krönikör Fredrik Mix: "Suif måste spela bästa pingisen på hela säsongen"

Berglund förlorade sin match mot Harald Andersson. Frågan är om han även får chansen i returen.

– Vi får se hur det blir. Vi har laborerat med Anthony (Tran) och Simon (Berglund), säger Blomquist och ler.

Simon Berglund:

– Vi har fått reda på laget. Men det tänker jag inte avslöja. Men det är klart att jag vill spela. Varje match är rolig. Och så vill man vara med och bidra till en seger för laget.

LÄS MER: Nordberg höjer temperaturen inför slutspelsstarten: "Varje match är ett krig"

Anthony Tran spelade båda gångerna mot Halmstad i pingisligan, och besegrade bland annat Fabian Åkerström i 3–3-matchen på hemmaplan i höstas.

– För egen del var det så klart jobbigt att inte spela. Men samtidigt är det tränaren som tar ut det bästa laget. Det är bara att förbereda sig igen och hoppas att man får spela nu istället, säger han.

– Jag är laddad till hundra procent. Jag hade problem med en baksida på låret, men nu känns det mycket bättre.

22-åringen från Norsborg, söder om Stockholm skrev nyligen ett nytt ettårskontrakt med Söderhamns UIF.

– Jag kan och vill bevisa mer. Och om det blir spel börja med det redan nu på måndag och visa publiken att jag kan spela bra pingis.

Peter Blomquist igen:

– Det är viktigt att få en bra start. Det brukar räcka det långt mot Halmstad. Möjligheterna fanns senast, men vi var för dålig när det drog ihop sig.

– Nu måste vi höja oss. Det är vad det handlar om. Formen är bra. Det finns ingenting som pekar på att vi inte ska göra en bra match.

– Sedan får vi se hur långt det räcker.

Suifspelarna körde under söndagen ett intensivt träningspass. På plats fanns även proffstrion Jens Lundquist, Jon Persson och Anton Källberg som var med och drev upp tempot.

– Jag tycker absolut Suif har chansen. Mattias (Karlsson) kommer från skada och även om han kan spela bra tror jag det kan bli svårt i längden att hålla samma nivå. Det gäller att utnyttja det. Lite av nyckeln är att att få hål på just honom, säger Lundquist.

LÄS MER: Segt för Suif i första semifinalen, het debut för talangen Berglund: "Vi kan vända hemma"