Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anthill hoppas på längre frist

I morgon, torsdag, väntas kundserviceföretaget Anthill – med drygt 100 anställda i Bollnäs – få besked från Stockholms tingsrätt om förlängd rekonstruktion.

– Vi måste ha några månader till på oss för att få företaget lönsamt, säger Anders Maazon som är tillförordnad vd.

Efter flera års förluster är Anthill Customer Services International AB under företagsrekonstruktion sedan slutet av förra året. Tiden har förlängts i omgångar och nu har en ansökan om ytterligare förlängning med tre månader lämnats till Stockholms tingsrätt.

Rätten har i sin tur skickat ansökan till fordringsägarna – för yttrande senast på torsdag eftermiddag. Och Anthills tillförordnade vd Anders Maazon räknar med ett positivt besked.

Sedan i augusti 2008 har antalet anställda i företagsgruppen halverats, från 800 till 400 personer. Av dem finns i dag drygt 100 anställda på hel- och deltid i Bollnäs.

- Vi koncentrerar produktionen till Bollnäs, Sundsvall, Sollefteå och Tallinn i Estland, säger Anders Maazon.

Rekonstruktionen hittills har ägnats åt att minska kostnaderna och effektivisera verksamheten.

- Produktionen går runt i dag, men vi måste återställa aktiekapital och jobbar med att hitta finansieringslösningar. Och vi måste ha förlängd tid för att klara det.