Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansvaret för att fatta kloka beslut ligger hos de folkvalda

Svar till Lars B Johansson (17/1). Diskussionen om simhallen i Edsbyn och Folkets Hem grundar sig i ett försök att lyfta fram svåra frågor om kommunens lokaler i framtiden.

I en framtagen vision har vi lyft upp idéer och utkast till lösningar för fortsatt diskussion. Kan vi behålla allt vi har i dag? Vad är viktigast för en attraktiv kommun? Vilka lokaler och verksamheter måste rustas på grund av eftersatt underhåll eller nya krav på till exempel skolverksamheten? Kan något tas bort?

Jag vill upprepa igen: Det finns inget fattat beslut om nedläggning av simhallen eller rivning av Folkets Hem! När det gäller Viksjöfors skola har majoriteten i kommunen beslutat lägga ned skolan till hösten om det inte är så att arbetet med en kulturskola i samverkan med boende i Viksjöfors visar på nya möjligheter att behålla skolan.

Det är vi som är folkvalda i de olika partierna som har fattat besluten i den demokratiska ordning som finns. Invånare i kommunen deltar självklart i debatten kring dessa frågor men ansvaret för att fatta kloka och väl övervägda beslut för framtiden ligger på de folkvalda. Vilka som är folkvalda bestäms som du vet i de allmänna valen av de som röstar.

Jag tycker vi i majoriteten rakryggat har lyft upp en diskussion om framtiden och vilka prioriteringar vi står inför. Försök inte påstå att de överväganden vi behöver göra är enkla eller att vi bara kan låta allt vara som det har varit de senaste 40 åren eller att som centern i Ovanåker låtsas att några problem med eftersatt underhåll inte existerar (i vart fall inte före valet).

Vår viktigaste uppgift som folkvalda är inte att förvalta (det ska tjänstemännen sköta) utan att titta framåt. Hur gör vi Ovanåkers kommun attraktiv även i framtiden för förskolebarn, skolelever, familjer, pensionärer, föreningsmänniskor, etcetera? I den diskussionen är alla hjärtligt välkomna!

Håkan Englund

vice ordf KS och ordf BOS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel