Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställda ska sanera Nordanstigs ekonomi

Samtliga 800 anställda ombeds att vara med och lösa den ekonomiska krisen i Nordanstig. Läget är jättetufft. Det är därför viktigt att vi upprättar en kontinuerlig dialog med alla våra medarbetare, säger kommunchef Kerstin Oremark.

Nordanstigs kommun växlar över till en ny taktik när problemen inför rambudgeten 2010 ska tacklas. Nettokostnaderna måste ovillkorligen skäras ner till 411,6 miljoner kronor för att få en budget i balans nästa år.

I stället för att låta en grupp chefstjänstemän sitta och bereda i ett slutet rum och sedan komma ut med ett färdigt besparingsförslag öppnar man upp kanaler till alla underställda medarbetare.

- Det finns så mycket kompetens ute i organisationen och ute på fältet som kan tas tillvara i en sådan här svår situation. Alla ska få vara med och dra sitt strå till stacken, förklarar kommunchef Kerstin Oremak.

Att reducera kostnader utan att det drabbar servicen till allmänheten alltför hårt blir sedan den hårda nöten att knäcka.