Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställda kan åka på skattesmäll

De personer som har arbetat på Njutångersgården, via företaget Karlskronan AB, kan komma att åka på en rejäl skattesmäll. Företaget har varken betalat in skatt eller arbetsgivaravgifter.

Trots att företaget Karlskronan AB har dragit skatt på de anställdas löner, har varken arbetsgivaravgifter eller skatt betalats in till Skatteverket. Företaget är inte ens registrerat som arbetsgivare.

Eftersom de anställda inte har fått några lönespecifikationer kan det, enligt Skatteverket, vara svårt för dem att bevisa att skatt har dragits från deras löner. Det gör att de anställda i värsta fall kan få betala in skatten själva.

Förutom en eventuell skattesmäll kan de före detta anställda få problem med a-kasseersättning eller sjukpenning. Eftersom de inte finns registrerade som anställda, och inte har fått något arbetsgivarintyg kan det vara svårt att visa vilken lön de har haft under de månader de varit anställda av Karlskronan AB.

Karlskronans vd Pia Karlsson säger att det är mycket märkligt att Karlskronan inte är registrerade som arbetsgivare, och att arbetsgivaravgifter eller skatter inte har betalats in. Hon tror att det handlar om ett missförstånd.