Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anpassning av organisationen på gång

Ingemar O`Nils (M) blandar och ger i en debattartikel i Ljusnan den 1 oktober.

Annons

Under sken av att han vill debattera gymnasieskolans organisation verkar det mer som om han hellre vill fortsätta att på ett närmast kränkande sätt såga ledningen för Torsbergsgymnasiet. Han skriver själv att problemet är ett ledningsproblem.

Jag anser att det är direkt opassande att politiker i media ifrågasätter och debatterar chefers och medarbetares kompetens. Det har om inte annat den senaste tidens infekterade debatt runt förra tekniska chefen visat.

Om O`Nils vill debattera gymnasieskolans organisation så är jag öppen för debatt.

Vad har då hänt sen O`Nils med fleras debattartiklar från i somras? Beslut i Barn- och utbildningsnämnden, BUN, i juni om att utreda förutsättningar för att samla gymnasiesärskolan och gymnasieskolan under en gemensam chef i syfte att minimera administrationen. Redovisning av uppdraget sker på nämnden i oktober. O`Nils och hans nya moderater står bakom beslutet.

Minskning av rektorstjänster utifrån det minskade elevantalet på gymnasieskolan detta läsår. Sedan fortsätter arbetet med att tillsammans med övriga hälsingekommuner anpassa programstrukturen dels till en elevminskning på ca 30 procent till 2013 och dels till den nya gymnasiereformen regeringen beslutat om.

Torsbergsgymnasiet har sedan augusti 2007 minskat sin administration med sammanlagt 11 tjänster och arbetet inför budget 2010 är i full gång med ytterligare anpassningar av organisation och administration.

Oavsett om den nuvarande majoriteten får fortsatt förtroende av väljarna i valet 2010 eller inte så hoppas jag verkligen att Ingemar O`Nils inte blir ordförande i BUN nästa mandatperiod.

Jag vill ha konstruktiva diskussioner och debatter i nämnden och på debattsidor där vi diskuterar politik och sakfrågor i stället för personfrågor.

Det är jag också övertygad att väljarna önskar.

Jan Lahenkorva (S)

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden, Bollnäs

Mer läsning

Annons