Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anonym skänker pengar till nytt tak

En privatperson har till Ljusdals fornminnes- och hembygdsförening skänkt en större summa pengar, som ska användas till att byta ut taket på logen vid hembygdsgården.

Annons

Donatorn vill vara anonym men säger till tidningen att det var efter ett besök vid en musikkväll i somras, när det regnade in i logen, som hon bestämde sig.

– Jag tycker att det är så hemskt att den får stå och förfalla på det där sättet. Det är ju fint timmer i logen, säger logens beskyddare.

Enligt Otto Forsberg, som sitter i hembygdsföreningens styrelse, ska pengarna gå till att betala för plåten medan föreningen kommer att stå för resten.

Taket är drygt 100 kvadratmeter stort och plåten beräknas kosta cirka 60 000 kronor. Den plåtslagare som ska göra jobbet har lånat ut en byggställning som finns på plats och man har redan börjat spika läkten. Av kostnadsskäl blir det plåttak i stället för som tidigare ett spåntak.

Arbetet med plåtläggningen ska påbörjas i mitten av nästa vecka.

Innan ladan hamnade vid hembygdsgården ska den enligt Otto Forsberg ha fungerat som tröskloge i Tevansjö, mellan Laforsen och Ramsjö.