Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu oklart om platsen för skid-SM 2011

Söderhamn är en av orterna som vill arrangera skid-SM 2011. Beslut skulle ha fattats på torsdagen, men frågan skjuts på framtiden.

Annons

På torsdagen skulle Svenska skidförbundet, SSF, preliminärt ha haft ett möte för att eventuellt klargöra var skid-SM 2011 ska hållas. Söderhamn är ju en av de aktuella orterna.

Men svaret dröjer.

– Vi har skjutit på beslutet. Hade det bara varit skid-SM det gällde hade vi fattat beslut för länge sedan, men nu är det ju flera intressenter som avgör var det hamnar, säger Per-Erik Yttergård, ansvarig för SSF:s nationella verksamhet.

Det är nämligen inte bara ett idrottsförbund som ska hålla sin mästerskapstävlingar på den aktuella SM-orten, utan flera. Detta för att Sveriges television gör en satsning under SM-tävlingarna och sänder från samtliga sporter.

– Det är upp till föreningarna och Söderhamns kommun att jobba för att flera idrotter ska lägga sitt mästerskap däruppe, säger Yttergård som tror att svaret kommer i mitten på oktober.