Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ingetbeslut omNybo skola

Grundskolan slipper personalindragning. Men det är fortfarande oklart hur det går med Nybo skola.

Nämndens sammanträde på tisdagen innebar att den har hittat och klubbat igenom omkring 17,8 miljoner av de 20,9 miljoner kronor som ska sparas inför 2010 beroende på lägre skatteintäkter till kommunen.

Men hotet om uppsägning av fast anställd personal har minskat betydligt. Visserligen ligger sparkrav på 2,7 miljoner kronor på förskolorna och 4,7 miljoner på gymnasiet fast, men på förskolorna går man redan på önskat antal tjänster och på gymnasiet tas visstidsanställningar bort.

Där uppsägningar kan bli aktuella är på sammanlagt cirka elva tjänster inom familjedaghem, fritids, administration och ledning.

Hade barn- och utbildningsnämnden tagit majoritetens (läs Centerns och Socialdemokraternas) sparlista på 19,6 miljoner kronor helt och hållet hade det inneburit slutet för Nybo skola och att glesbygdsskoletillägget förändras. Nu ska de två sistnämnda posterna (på 1 miljon respektive 812 000 kronor) vidareutredas och förhandlas med facken innan de kommer upp för beslut i september.