Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en utmärkelse: Bollnäs Jazz Club prisas för jämställt musikliv

Bollnäs Jazzklubb prisas nu för sitt jämställdhetsarbete. Förra helgen fick de ta emot utmärkelsen Impra Guld .

– Det känns fantastiskt kul, och extra fint att överta vandringspriset efter en sådan gigant som Umeå Jazzfestival, säger Ewa Olofsson Lindblom, ordförande i Bollnäs Jazz Club.

Det var hon som fick ta emot priset under årets Jazzriksdag som hölls i Jönköping.

Impra är en förening och ett nätverk som arbetar för att ett jämställt musikliv. Själva namnet Impra är en ordlek av ordet improvisation med en ”feminin” ändelse. Hederspriset, Impra Guld har delats ut sedan 2012.

Så här lyder motiveringen till årets pristagare: "Bollnäs Jazz Club visar på ett tydligt engagemang både internt och externt, i att jobba med jämställdhetsfrågor och att göra skillnad. De jobbar målmedvetet och utan åthävor omsätter de frågor och svar i praktisk tillämpning och bidrar till utveckling för såväl musiker som lyssnare, och för såväl ung som gammal."

Det är inte första gången jazzklubben i Bollnäs uppmärksammas. Föreningen var nominerad även förra året till Impra Guld, men då gick det till Umeå Jazzfestival. 2013 blev Bollnäs kommun tillsammans med jazzklubben utnämnd till Årets Jazzkommun.

Läs också: Jazzvår med många kvinnor

Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här