Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en topplacering för Ingemar Hammarström i ponnyryttarnas världscup

Ingemar Hammarström fortsätter att vara framgångsrik i ponnyryttarnas världscup. I den andra kvaltävlingen red han tillsammans med ponnyn "Olle" in på en tredje placering.

Annons

Ingemar Hammarström och Ocean des As, även kallad Olle, från Mitt Hjärta Hästsportförening fortsätter att visa storform på tävlingsbanorna. För ett par veckor sedan red de hem kvalsegern i premiären av FEI Ponies Jumping Trophy.

Under söndagen avslutades det andra kvalet i danska Herning. Ingemar Hammarström gick ut som näst sista ryttare i klassen efter att han blev tvåa i fredagens förklass.

Söndagens klass gick över 1,30 höga hinder. Ingemar Hammarström och Olle var felfria i grundomgången och var en av de fyra ekipagen som gick vidare till omhoppningen.

Men ett nedslag i omhoppningen stoppade Ingemar Hammarström från att ta andra raka segern i världscupen. Ekipaget slutade istället på en tredje placering.

Läs mer: Ingemar Hammarström tog dubbelseger i Oslo – ensam felfri i omhoppningen

Nu återstår tre kvaltävlingar innan det är klart vilka 20 ekipage som får en plats till finalen i slutet av december.

Ingemar Hammarström precis utanför pallen på EM: "Både väldigt roligt och ganska surt"

FAKTA / Resterande kvaltävlingar FEI Ponies Jumping Trophy

Verona, 28-29 oktober

Lyon, 4-5 november

Stuttgart, 18-19 november

Final i Mechelen, 26-30 december

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på ridsport@mittmedia.se