Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en seger för bröderna Fors

Robert Johansson segrade i fyrhjulsdrivna klassen i rallyt Hasselasvängen. Han följdes närmast efter av Stefan Öhrn, klubbkollega i Ljusdals MS.

Årets femte deltävling i Hälsingeserien avgjordes i Hassela med SMK Hälsinge som arrangör. En sträcka som mätte 1,7 mil kördes två gånger.

Robert Johansson var tolv sekunder snabbare än Stefan Öhrn i det första åket. Den sistnämnde kontrade sedan med 3,5 sekunder i åk 2, men rådde alltså inte på "Robban” i sammandraget. Tredjeplacerade Mikael Lööv, Rasbo, hade 25 sekunder fram till segern.

I tvåhjulsdrivna klassen rullade arrangörsklubbens Lasse Carlsson på tak i det andra åket och kom ofrivilligt att hindra flera förare som startade bakom.

Bästa tiden noterades nu överraskande för Sundsvalls 18-årige C-förare Anton Eriksson. Lars-Åke Svedin, även han Sundsvall, vann kategorin för A-förare, medan Stefan Hägglöf, Gävle, lade beslag på segerpokalen i B-gänget.

Klart snabbast i den första omgången körde annars SMK Hälsinges duo Tomas Bergman och Andreas Frölander. Men efter att båda stått still i flera minuter i kön efter klubbkollegan Carlsson rasade de rejält i resultatlistan.

I Volvo Original gick segern till Anders Olsson, Bollnäs – för femte gången i rad. Nära minuten skilde denna gång till Jocke Palm från Ilsbo.

Bland C-förarna hade Bengt-Anders Rolin, Hälsinge, mest bråttom. Marginalen till Mattias Öst från Ilsbo skrevs till 14 sekunder.

Klassen Grupp E blev i vanlig ordning en munsbit för Marcus Fors, Hälsinge.

Bland C-förarna lyckades dessvärre inte Tommy Andersson, SMK Hälsinge, ta den poäng som behövdes för att klassa upp till B-förare. Han blev tvåa i klassen, knappa minuten efter Bollnäs Anders Wimark.

Det var tänkt att Hälsingeserien skulle ha fortsatt med Fönseprinten i till helgen, men den tävlingen är inställd. Nu blir det istället uppehåll tills i vår.

KURT ELIASSON