Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en nolla

Nordanstigs försvar visar återigen att man tillhör de bästa i herrfyran.
3–0-segern hemma mot Enånger innebär att laget hållit nollan i fyra av sex matcher.
– Vi släpper nästan inte till några målchanser, säger Nordanstigs tränare Love Olsson.

Topplaget Nordanstig tog emot nykomlingen Enånger och på förhand skulle det bli en klar hemmaseger.

Visst var det också hemmalaget som tog kommandot i matchen, men ledningsmålet skulle dröja till första halvlekens sista minut.

Då satte Tobias Selahn 1–0, sedan André Eliasson bland annat haft två frilägen tidigare i halvleken.

– Vi är väl lite hafsiga i första halvlek, men det är ändå vi som har ett par riktigt bra lägen innan vi får sätta ledningsmålet, säger Love Olsson.

Om ledningsmålet kom i första halvlekens slutskede, kom nästa mål direkt i den andra halvleken.

Den här gången fick André Eliasson sätta dit bollen och Nordanstig hade skaffat sig ett överläge.

– Vi hade en bra period i slutet av första och i början av andra så det var logiskt att målen kom då, säger Love Olsson som med knappt tjugo minuter kvar kunde bevittna matchens delikatess.

I en omställning fick Nordanstigs ytter Johan Andersson bollen. Med en chipp över en försvarare hittade han Daniel Eliasson som stänkte dit 3–0 på volley.

Några fler mål blev det inte i matchen och Nordanstigslägret kan studera tabellen med nöjda miner. Sex segrar på sex omgångar har det blivit.

– Ändå är vi inte helt nöjda, varken vi ledare eller spelarna. Vi får inte riktigt ut det vi egentligen kan och vi har för långa perioder i matcherna där vi är för dåliga. Men vi försöker vara ödmjuka inför varje ny match, säger Love Olsson.

I nästa omgång spelar Nordanstig borta mot Forsa, medan Enånger stöter på tuffast möjliga motstånd i form av serietoppande Bollnäs på bortaplan.