Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annorlunda roll inför rally-VM

På torsdag börjar VM-allvaret igen för Ilsbos Patrik Flodin.
Efter segrar i såväl Rally Sweden som i Jordan Rally lever drömmen om VM-titeln men Patrik har en minst sagt annorlunda uppladdning inför starten av det finska VM-rallyt.

Den senaste veckan har han befunnit sig i de södra delarna av Kina där han varit på plats för att göra den 33-årige kinesen Wang till en vass konkurrent.

Patrik har tidigare kört två tävlingar i det kinesiska mästerskapet och fick ta en extratur till Kina när teamet ville ha hans hjälp.

– Det har varit hektiska dagar, berättar Patrik i mobil från Kina.

– Jag har haft körlektioner från nio på morgonen till 18 på kvällen. Sedan har vi fortsatt med tre timmars teori.

Helt enkelt har det inte varit. Wangs engelska är som Flodins kinesiska – obefintlig.

– Vi har löst det genom att vi efter varje etapp stannar på ett och samma ställe. Där finns en tolk som översätter från engelska till kinesiska, berättar Patrik.

– Det är förstås positivt att jag fått köra en hel del. Det negativa är kanske att jag åker direkt från Kina till Finland. Då har man en viss jetlag att jobba med men jag har några dagar på mig att hamna rätt.

Just Rally Finland är Patriks favoritstopp i VM.

– Vägarna passar mig perfekt. De är snabba och bra, säger Patrik som åker till Finland för att fixa den tredje raka VM-segern.