Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annorlunda prov för alla tredjeklassare

I år är det första gången som landets alla tredjeklassare får genomföra nationella prov.
Vid 15 provtillfällen, utspridda över vårterminen, ska barnen få visa sina kunskaper i matematik och svenska.

Under tisdagen var det dags för klass 3-4a på Granbergsskolan, i Bollnäs, att göra det första delprovet. Barnen fick sprida ut sig över klassrummet och jobba helt individuellt.

Sedan läste klassläraren Anne-Marie Ivarsson upp en berättelse om figurerna Nova och Troj, som delprovet handlar om. Exakt vad provet går ut på kan vi däremot inte avslöja, eftersom alla klasser i hela Sverige gör samma prov och vissa inte har hunnit göra den första delen ännu.

– Det är upplagt som en berättelse och huvudpersonerna Nova och Troj kommer att komma tillbaka i alla delprov, säger hon.

Totalt ska barnen göra 15 prov som är utspridda över andra halvan av vårterminen. Det blir åtta delprov i matematik, fem i svenska och två kombinerade.

– Jag tycker det här är jättebra. Det blir en koll för oss och eleverna att vi är på väg mot rätt håll, säger Anne-Marie Ivarsson.