Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annonskraft häver Nygrens köp

Annonskrafts Roger Nilsson och Göran Cavallin har nu valt att ta hjälp av jurister för att häva köpet som Nygrens ägarbolag Annonskraft Holding AB gjorde av företaget i maj i år.

Annonskraft AB i Ljusdal har ofrivilligt dragits in i härvan kring Per Nygrens misstänkta inblandning i det omfattande bedrägeriet mot Handelsbanken och väljer att häva köpet av Annonskraft.

Härvan kring Per Nygren sprider sig som ringar på vattnet. På onsdagen försattes Ljusdalsföretagaren Lasse Isakssons företag Wiscall AB på egen begäran i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt.

Genom Wiscall köpte Lasse Isaksson företaget Annonskraft Holding AB av Per Nygrens investmentbolag när bedrägerimisstankarna mot Nygren blev kända.

Sedan i maj ägde Annonskraft Holding AB 75 procent av Annonskraft AB i Ljusdal.

- Vi fick ett bra bud och såg möjlighet att växa och ta företaget till nästa nivå genom att tillföra ytterligare kompetens inom det digitala, säger Roger Nilsson, vd och delägare i Annonskraft, om försäljningen i maj.

Men planerna kom på skam när Per Nygren häktades misstänkt för inblandning i en omfattande lånekarusell inom Handelsbanken.

- Vi har sagt upp skuldebrevet med omedelbar verkan och eftersom köparen inte kan fullgöra sin del är det nu jag och Göran Cavallin som äger Annonskraft igen, säger Roger Nilsson.

- Vi gör nu allt för att Annonskraft inte ska dras med ekonomiskt i det här, fortsätter han.

Lasse Isaksson befinner sig i USA fram till söndag och har meddelat tidningen att han inte är anträffbar. Resan har han fått tingsrättens tillstånd att göra. Till konkursförvaltare har Lars Wenne vid advokatbyrån Flood i Stockholm utsetts. Han har även Nygren Invests och Ljusdals Transportservices konkurser på sitt bord. Wenne hade på onsdagen inte hunnit bilda sig någon uppfattning om läget för Wiscall.

Wiscall är ett registrerat som ett callcenterföretag men har inga anställda.