Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika visade form i Bottnarydskastet

Motståndet kom från både Norge och Island, förutom landslagskollegan Marléne Lindström från Ununge, när Annika Petersson ställde upp på årets upplaga av Bottanrydskastet utanför Jönköping. Men ingen av dessa kunde rå på Edsbyntjejen.

Annika började visserligen lite försiktigt i den första omgången, där hon bara nådde 46.27 i första omgången. Trots det så ledde hon hela tävlingen. När hon sedan ökade på till 53.93 så var tävlingen i princip över.

Och det skulle visa sig att det faktiskt var så. Även om Annika hade tre kast till över femtio meter, så var det inget av dessa kast som var lika långa. Närmast var sjätte kastet som mätte 53.16.

Notera också att släggkasterskan Cecilia Nilsson från Råby-Rekarne satte ett nytt tävlingsrekord genom att pricka 68-meterslinjen – om det hade funnit någon. Hur som helst var det ett nytt svenskt årsbästa.