Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika nära jätteskräll i Finnkampen

Det var stort nervdaller i damernas spjutkast.

Och den som inte följde den normala finska dominansen var Annika Petersson från Edsbyn.

– Jag sa ju att jag skulle kasta långt, sa Annika – som var så när att ställa till det med den första svenska segern på trettio år.

Annons

30-åriga Annika Petersson visade kanonform i Finnkampens spjuttävling. Och det trots att det var motvind, regn och tre finska spjuttjejer med VM-kastaren Mikaela Ingberg i första led.

Det var också Ingberg som satte nivån på tävlingen genom att göra 54.51 i den första omgången.

Då händer det något som får den huttande publiken att skrika.

Edsbyntjejen Petersson slår till, och då inte bara retsamt närma sig utan passera och göra hela den finska delen på Ullevi minst sagt orolig.

Annikas kast visar sig vara hela 55.91 och när sedan Mikaela svarar med 51.54 – ja då börjar man till och med tro på att den trettioåriga förhäxningen var bruten.

Då ger Mikaela tillbaka.

Det blev 57.64 i den femte omgången och ordningen var i alla fall till viss del återställd. Men det blev bara 13-9 till Finland mot normala 16-6.

– Aj, det var nära. Men jag få ta det nästa år istället, säger Annika – som också gjorde ett riktigt bra kast i den sjätte omgången.