Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika attackerar "experterna"

"Fettdoktorn" Annika Dahlqvist tappade kilon i massor när hon började med sin LCHF-mat. Men ju friskare och slankare hon blev, ju mer ifrågasatt har hon blivit. Hon å sin sida attackerar både experter, media och dietister.

"Nutritionister" – det är läkaren Annika Dahlqvists benämning på professorer, kostrådgivare, dietister som ifrågasätter hennes rön om LCHF-mat.

Äta fettsnålt och fylla tallriken med kolhydrater gjorde henne förr i tiden överviktig, trött och ledsen. Av en slump fick hon rådet att dra ner på mat som till exempel potatis, ris, pasta och istället duka upp med smör, grädde, kött, fett- och proteinrik kost.

Kilona rasade och hon fick livslusten tillbaka. Övertygad om att hon hittat rätta receptet för hälsa åker hon nu runt och föreläser. På varje ställe drar hon stor publik. På onsdagen kom 60-70 personer till Ferdinand i Kulturens Hus för att lyssna.

Men Annika Dahlqvist har som bekant också dragit på sig kritik, sagt upp sig från en läkartjänst, blivit blockerad inom sjukvården – ifrågasatts.

Nu är hon tillbaka i sjukvården igen, arbetar på vårdcentralen i Stöde, utanför Sundsvall. Hon avfärdar mediauppgifter om att hon skulle ha drabbats av diabetes av sin LCHF-mat.

Hon är mer övertygad än nånsin: övervikt, allergier, tuberculos, fibromyalgi, migrän, ledsjukdomar, hjärtproblem, infektioner – allt har att göra med olämplig kost, där fettsnålt och kolhydrater fått ersätta det hon anser vara nyttig mat som smör, grädde, ägg, ost.