Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annie Lööf vill vinna C-valet

/
  • Förre CUF-ordföranden Magnus Andersson kampanjar för Annie Lööf – och distriktsordföranden Karin Ånöstam (till höger) har henne som sin favorit i partiledarvalet.

Annie Lööf är många centerpartisters favoritkandidat, när en ny partiledare snart ska väljas.

På måndagen träffade hon partiföreträdare från Gävleborg i Arbrå, under sin tiodagarsturné inför partiledarvalet.

Annons

Nyss hette hon Johansson i efternamn, men bytte till Lööf när hon gifte sig för tre veckor sedan. Efter bröllopsredan drog hon igång sin turné i "Centersverige" för en vecka sedan – och avslutar den på fredag. Senast dagen därpå vill valberedningen ha partiorganisationernas föreslag till partiledarposten inför partistämman i Åre den 22–25 september.

Annie Lööfs konkurrenter om uppdraget – IT-ministern Anna-Karin Hatt och Gävleborgs riksdagsledamot Anders W Jonsson, turnerar också i landet och de tre möts i flera offentliga utfrågningar.

- Vi är tre jätteduktiga kandidater och i sak skiljer det ytterst lite mellan oss. Vi är alla centerpartister i grunden och det är partiets politik som ska föras fram, säger Annie Lööf.

Hon vill inte recensera sina medtävlare, men har argument för varför hon själv är rätt kvinna för partiledarposten:

- Partiet tappar medlemmar varje dag, vi gjorde ett dåligt valresultat och har urusla opinionssiffror. Vi behöver en ledare med erfarenhet av att vinna val – och jag har blivit inkryssad i riksdagen två gånger. Jag är också en som kan lyssna, är en tydlig visionär och god kommunikatör – och har erfarenhet av höga förtroendeposter i partiet.

Annons