Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna "Sahlene" Sahlin gör comeback i Eurovision Song Contest

Tidigare söderhamnaren Anna "Sahlene" Sahlin kommer att sjunga i Eurovision Song Contest den här veckan. Hon kommer att köra bakom Australiens bidrag i semifinalen på torsdag.

Det har gått 14 år sedan Anna "Sahlene" Sahlin från Söderhamn ställde upp för Estland i Eurovision Song Contest. Med låten Runaway tog hon Estland med storm och blev i ett slag en stjärna som estländarna fortfarande minns.

Läs också: Svenskan körar bakom favorittippade Ryssland i Eurovision

Nu är det alltså dags för den stora scenen igen, men den här gången är det som körsångare bakom Australiens bidrag Sound Of Silence med Dami Im vi kommer att höra henne.

Vi har sökt Sahlene för en intervju, men inte fått tag på henne. Så här säger hon i alla fall till SVT:

– Det känns fantastiskt. Jag tycker att Eurovision är ett väldigt roligt och annorlunda sammanhang med människor från hela Europa. Alla är glada och det spelas all typ av musik.

Jobbet fick hon efter rekommendationer när Dani Ims skivbolag sökte bakgrundssångare.

Sahlene berättar också att hon tycker om låten och att hon tror den kan slå sig in på topplistorna.

Läs också: SKRÄLLEN: Justin Timberlake uppträder i Eurovision-finalen

Hon kommer enligt SVT att köra tillsammans med Dea Norberg.

Australiens bidrag kommer att medverka i torsdagens semifinal, och om den går vidare till final är det på lördag vi får höra Sahlene nästa gång.