Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna N träffade mitt i prick

Anna N:s insändare träffade med sina svepande formuleringar rätt i prick angående vårt enorma resursslöseri. Det verkar ju inte finnas någon insikt i själva grundförutsättningarna.

Annons

Insändarsidan är ofta det intressantaste i LjP. Därmed absolut inget förklenande om det journalistiska materialet, andra gånger är det artiklarna som är mest intressanta.

Men Anna N:s insändare måndagen den 2/10 träffade med sina svepande formuleringar rätt i prick angående vårt enorma resursslöseri. Det verkar ju inte finnas någon insikt i själva grundförutsättningarna. Och dessa förtjänar att upprepas; Resursernas ändliga tillgång, biosfärens sårbarhet och rymdens ödsliga tomma rum.

Tänk om jordklotets makthavare respektive befolkning kunde vakna upp ur den chimär till såpbubbla vi befinner oss i. Hur vore det att inse att nu är det kris. Jag tror att vi här i Sverige behöver en samlingsregering, och att världen behöver ett stärkt och förnyat FN. Och dessutom så tror jag bland annat också att européerna måste, för att komma vidare, försona sig med, och i den mån det är möjligt gottgöra, spillrorna av Amerikas indianfolk. För även om indianutrotningen till stor del var en följd av omedveten biologisk krigsföring i form av för européer relativt harmlösa men smittosamma sjukdomar, så är den det värsta folkmord som i alla fall jag känner till.

Eva Kämsby

Ljusdal

Mer läsning

Annons