Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna månadens konstnär

Anna Abrahamsson från Gävle heter månadens utställare i Edsbyns bibliotek och även i biblioteket i Alfta. Anna jobbar med måleri, foto, video och olika installationer. I Edsbyn och Alfta visar hon prov på sina oljemålningar Chordies, eller ackord som är en samklang av toner.

Annons

I detta fall har hon omvandlat flödet av toner till målade former som verkar sväva runt i kosmos. Särskilt i biblioteket i Alfta finns exempel på det

Anna berättar att utställningarna i Edsbyn och Alfta inte har något speciellt tema utan hon har valt olika verk som passar ihop i det lilla rummet. Det blir lätt rörigt om man som konstnär försöker visa sin bredd på ett begränsat utställningsutrymme.

Anna Abrahamsson föddes i Göteborg 1966 och kom till Gävle 1990. Hon utbildade sig vid Konstlinjen i Gävle och har även gått kurser/workshops i ämnen som utsmyckning, ljussättning av det offentliga rummet, ny konst i kyrkorummet och video.