Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Lindqvist blir ny chef för kultur och fritid i Hudiksvall

Anna Lindqvist tar över rodret på kultur- och fritidsförvaltningen. Beslutet togs av en enig kommunstyrelse på tisdagsförmiddagen.

Efter en turbulent tid på kultur- och fritidsförvaltningen är det nu klart att Anna Lindqvist, som de senaste fem åren har varit kulturstrateg i Region Gävleborg, blir ny chef för förvaltningen.

Läs även: Ny chef ska rekryteras till krisande förvaltning

– Jag vet att det finns mycket kompetens och engagemang runt kulturen i Hudiksvall. Fritidsfrågorna är mer nya för mig, och där ska det bli spännande att lära känna föreningarna.

Anna Lindqvist har tidigare varit kultur- och fritidschef i Söderhamns kommun. Den erfarenheten räknar hon med att dra nytta av i sitt nya jobb, men det blir ändå en viktig skillnad:

– I Söderhamn var jag avdelningschef eftersom vi var en del av en större enhet. Det som är nytt i Hudiksvall är att jobba direkt med politikerna.

Anna Lindqvist kommer att ha grundanställning i kommunen och ett chefsförordnande på sex år. Både kommunledningen och kultur- och fritidsnämnden är nöjda.

– Jag känner mig väldigt nöjd med den här rekryteringen, kommenterar kommunchef Bengt Friberg.

Läs även: Nya tag för Hudiknämnd i blåsväder

Den turbulens som var i förvaltningen under fjolåret är ett avslutat kapitel, anser Anna Lindqvist.

– Jag hoppas kunna bidra till stabilitet. Det gäller att hitta kultur- och fritidsfrågor som bidrar till samhällsutveckling, och att utveckla dem. Hudiksvall hela livet och Glada Hudik-teatern är ju två praktexempel på sådana frågor.

Läs mer: Hudiksvall hela livet är kommunens satsning för pensionärer

Grunden finns i människornas engagemang och knäckfrågan för kommunen är att möjliggöra det som invånarna vill åstadkomma. Här har kultur- och fritidsförvaltningens chef en nyckelposition.

– Det jag verkligen brinner för är basen och grunden i verksamheten. Hur får man ett stark ideellt engagemang, och hur kanaliserar man det?

Exakt när Anna Lindqvist börjar sin tjänst är inte klart, men det beräknas bli så snart som möjligt. För närvarande är Ulrika Wenn tillförordnad chef för kultur- och fritidsförvaltningen.