Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Carin frös nästan fast

Jodå, hon vann – båda distansterna. Anna-Carin Nordin, världshavs- och vintersimmare från Jättendal var nöjd när hon kom hem från Skellefteå och vinter SM.

Trots minimal träning, ett par gånger i ett ishål i Vadeån i december, något enstaka dopp därefter, och så en tiometers simtur i onsdags, tog Anna-Carin Nordin hem två vinster i vinter-SM.

– Jo, men det var tufft. Först vann jag 25 meter bröstsim. Sedan tänkte jag att jag försöker med 450 meter ändå. Jag hade sagt "kanske", och när jag väl simmat var jag så kall att jag knappt kunde stå upp. Jag var helt nerkyld, fötterna frös nästan fast. Jag gick därifrån i raggsockar...

Vilka tävlade du mot?

– Ett lag från Umeå.

Ett helt lag?

– Ja. Två av dem simmade 125 meter, de andra kortare sträckor.

Och du simmade hela distansen ensam?

– Jo, som alltid.

Var det första gången du vann 450 meter i SM?

– Nej, andra. Första året vann jag 450 meter, men i fjol ställde jag bara upp på 25 meter. Sammanlagt har jag bara simmat tre 450 metersträckor vintertid i hela mitt liv.

Fick du medalj?

– Jättefina medaljer, formade som snöflingor.

Och nu då?

– På onsdag ska jag ner till Sörfjärden och simma i Gnarpsån igen, Karl-Rune Lindberg har lovat att finnas på plats då.

Hur tänker du inför VM den 20 mars?

– Jag ska försvara världsmästartiteln från Jurmala, Riga för två år sedan. Jag hoppas allt klaffar, att jag är frisk, att jag kan ta mig till Rovaniemi, och att jag kan träna.