Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Anka mot Morgan i Kristallen

/

Det blir ett rejält tungviktsmöte i kampen om tv-priset Kristallen.

Anna Anka ställs mot Morgan från "Ullared".

Den 3 september arrangeras tv-priset Kristallen för sjätte gången.

Annons

Tilde de Paula och Linda Lindorff (tidigare Isacsson) leder direktsändningen i TV 4.
Nomineringarna till galan presenterades på tisdagen. SVT har kammat hem 19 nomineringar och TV 4 kom strax bakom med 17.
Den på förhand mest spännande kampen blir i klassen realityprogram där "Svenska Hollywoodfruar" med Anna Anka i spetsen ställs mot "Ullared" och Morgan på lagret. Båda programmen satte interna tittarrekord för TV 3 respektive Kanal 5 förra hösten.

I kampen om priset för årets tv-drama, blir det en fajt mellan två av de senaste årens stora svenska filmserier: "Arn" och "Millennium", som visats i TV 4 respektive SVT.
- Det är "Millennium" som kommer att få den tror jag. Men det är svårt att säga. Både "Arn" och "Millennium" är extremt välgjorda och jag är så glad över att sådana projekt får så mycket uppmärksamhet, säger Joakim Nätterqvist, som spelade medeltidshjälten Arn.
Han hoppas att framgångarna för de två serierna innebär att det blir mer kvalitetsdrama i svensk tv.
- Det kostar otroligt mycket att göra de här projekten och jag hoppas att folk vågar gå in och satsa på fler sådana projekt. Vi har så mycket kompetens, men vi måste ha pengarna för att behålla kompetensen i landet.

Mauro Scocco och Plura Jonsson i Eldkvarn är vana pristagare från sina karriärer inom musik, nu kan de sikta in sig på en tv-gala också. Musikduons matprogram "Mauro & Pluras kök" i TV 8 har nominerats i kategorin bästa livsstilsprogram.
Nomineringarna till fyra publikpriser, bland annat för årets manliga- och kvinnliga programledare, liksom årets program, presenteras senare i augusti. Övriga pristagare bestäms av en jury.

Mikael Forsell/Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons