Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Renée Forsström är död

Vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige, Ann-Renée Forsström, har avlidit. Hon dog på onsdagskvällen efter återfall i cancer. Hon blev 53 år.
– Det är en stor tomhet och saknad efter henne, säger vännen Anna-Maria Forssell-Mörk (V).

Det var i mitten av juni 2010 som Ann-Renée Forsström upptäckte en knöl på halsen. Drygt en månad senare fick hon beskedet att det var elakartad cancer i spottkörteln, men att den gick att bota.

I slutet av augusti förra året hade hon opererats tre gånger och strålbehandling väntade. Men trots behandlingar kom cancern tillbaka och på onsdagen, den 28 september 2011, somnade hon in i hemmet.

För Anna-Maria Forssell-Mörk, ordförande för Vänsterpartiet i Bollnäs, blev Ann-Renée Forsström en mentor. De umgicks även privat.

– Hon har varit ett otroligt stort politiskt stöd, man har alltid ringt och bollat idéer med henne. Hon brann för politiken och hade kunnat gå hur långt som helst. Hon hade kunnat sitta i riksdagen om hon hade haft de ambitionerna, säger hon.

Förra valrörelsen blev den andra i rad som Ann-Renée Forsström toppade Vänsterpartiets lista till kommunfullmäktige. Hon valdes in i fullmäktige 1998 och hade engagerat sig i partiet i fyra år tidigare, när hon var sjukskriven och började följa med i vad som hände i samhället. Hon jobbade tidigare som sjuksköterska inom psykiatrin.

Hennes närmast anhöriga är sambon Magnus och sonen Jim.