Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmärkning mot hundägare

Hunden var överviktig och smärtpåverkad när djurskyddshandläggaren kom på besök. Nu föreläggs hundägaren att låta undersöka djuret.

Besöket hos djurägaren, som bor i Hudiksvalls kommun, ägde rum efter en anmälan. Hunden var, enligt länsstyrelsens beskrivning, mycket överviktig och rörde sig stelt och motvilligt, Djurägaren uppgav att hunden nyss fått sin medicin och var därför slö.

Vid ett uppföljande besök var hunden visserligen smalare, men rörde sig motvilligt, sjönk ibland ned på bakdelen och hade problem med att ta sig upp. Under besöket försökte hunden lägga sig, men lyckades inte ta sig ned i liggande ställning, utan lutade sig i stället mot väggen.

Nu får djurägaren ett föreläggande om att låta veterinärundersöka hunden med avseende på lidande, smärta, hälta och allmäntillstånd, och följa veterinärens rekommendationer.