Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anklagas för att ha bränt sitt barn

Pappan misshandlade fyra barn och knivhögg sin hustru, enligt åtalet.

Annons

En man i Söderhamns kommun åtalas för våld mot sina fyra barn. Åklagaren hävdar att han har bränt ett av sina barn med en cigarett och eldat på barnets haka. Han ska också ha slagit och sparkat barnet, kastat en fjärrkontroll i pannan och kastat en dator på händerna. Våldet rubriceras som grov misshandel.

När polispatrullen kom till bostaden kunde de se ett jack i pannan på barnet, som också var svullen i ansiktet.

Mannen åtalas också för att ha misshandlat de tre andra barnen vid samma tillfälle. Han ska även ha knivhotat två av barnen. Enligt åtalet hände det den 13 december. Barnen är i låg- och mellanstadieåldern.

Även mannens hustru ska ha blivit utsatt för våld. Mannen åtalas för att några dagar tidigare ha huggit en kniv i låret på kvinnan, slagit henne i ansiktet och sparkat henne på axeln. Han åtalas också för att ha hotat henne.

Mannen har varit frihetsberövad i en månad och ska ställas inför Hudiksvalls tingsrätt inom kort. Rättegången väntas pågå i två dagar.

För två år sedan dömdes mannen till ett års fängelse efter att ha slagit en annan man i ansiktet med en glasflaska. Han dömdes då också för att ha knivhotat två poliser och slagit en kvinna.