Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ankerstål nöjd trea

Tom Ankerstål har varit tvåa i mål tre år i följd i Harsa Ski Marathon.

I årets upplaga blev han en placering sämre – men mer belåten än här hittills i tävlingen.

– Jag måste säga att det här var riktigt, riktigt bra, säger Tallåsenbon som tävlar för Bollnäsklubben Rehn.

Hårdkörning från start.

Det brukar allt som oftast var Tom Ankerståls motto när det ska åkas skidtävling.

Så blev det även i Harsa Ski Marathon för Tallåsensbon som tävlar för Bollnäsklubben Rehns BK.

När åkarna hade tagit sig ut från starten på Harsasjön var det med Tom Ankerstål i täten. Ganska snabbt utkristalliserades en klunga om åtta, som skulle göra upp om segern i 43-kilometersloppet.

Klungan från åtta krympte sedan till fyra åkare på det tredje och sista varvet. Tom Ankerstål och Stefan Sunnerberg, SK Ringen, lyckades – nästan.

– Vi två var starkast i uppförsbackarna och åkte riktigt bra. Vi fick en liten lucka, men två kom ikapp oss på platten, säger Tom Ankerstål.

Till målet vid Harsagården var de tre: Tom Ankerstål, Stefan Sunnerberg – och först över linjen blev Axel Bergsten, Axa Sports Club.

Tom Ankerstål fick finna sig i att bli sist i tätstriden.

– Jag kände mig riktigt stark ändå, och hade det varit en rejäl uppförsbacke på slutet så hade jag nog kunnat vinna. Men jag är riktigt, riktigt nöjd över det här. Kul att det var så många bra namn med i år, ett starkt startfält. Tidigare år har det varit bara ett par bra åkare, säger Tom Ankerstål, lite extra nöjd över att ha lämnat en åkare långt bakom sig:

– Jag spöade ju Svanebo (Anders), som är landslagsåkare. Riktigt häftigt, säger Tom Ankerstål.

Bäste hälsing efter Tom Ankerstål blev Hudiksvalls IF:s David Flinkfeldt, som kom på 13:e plats.

I Harsa Ski Marathon 2012 och 2013 lektes damklassen hem av Annika Löfström

I årets upplaga var Högboåkaren inte med, så då var det i stället Karin Vemhäll, Rembo IK, som vann – efter att ha åkt som ensam tjej i toppen genom i stort sett hela loppet. Tvåan Anna Carin Söderström, Malungs IF, var över 3.30 efter segraren i mål.

Bakom dessa två var det fyra Hälsingeåkare: Malin Eriksson, Hudiksvall, samt Helena Wiklund, Sandra Haglund och Märit Wallberg, samtliga Hybo AIK.