Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhölls för kopparstöld

Koppartjuvar greps på bar gärning i Forsa. Stöldgods värt 100000 hittades i bilen. En man anhållen.

Annons

En bil med släp observerades vid Ölsundsbron i Forsa vid femtiden på onsdagsmorgonen. Polisen larmades av förbipasserande som misstänkte att bilen var inblandad i något olagligt

En man i 50-årsåldern från Söderhamn greps vid bilen och anhölls som misstänkt för stöld. I bilen fanns nämligen en stor mängd kopparverktyg. Polisen misstänker att det varit en ytterligare en medhjälpare med i bilen.

Tjuvarna hade tagit verktyg som Fortum förvarade i sitt ställverk i Forsa. Verktygen är gjorda av koppar och värda cirka 100000 kronor. Fortum lägger i höst luftkabel och markkabel mellan Skarmyra och Lumnäs för att göra elleveranserna säkrare. Det har varit många strömavbrott längs den här sträckan.

Förutom stölden av kopparverktygen så var tjuvarna på väg att bryta upp en container i Ölsund för att få tag på ännu mer gods.

– Troligen var tjuvarna på väg att stjäla mer material, säger Christer Lindgren på Fortum distribution. Vi är mycket tacksamma att polisen kunde göra ett så snabbt ingripande.

Polisen misstänker att koppartjuven också är skyldig till inbrott i en lastbil i Sörforsa och stölden av en släpvagn i Forsa. Släpvagnen användes för att transportera stöldgodset.

Vagnen har ägaren fått tillbaka.