Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angeltävlingen blir av

Töväder, vatten på isen, regn eller blåst – inget stoppar angeltävlingen i Hassela, säger Micke Högdahl, ordförande i Hassela IF.

Traditionen har funnits sedan 1991, och inte ett enda år har angeltävlingen på Hasselasjön ställts in. Micke Högdahl, ordförande i Hassela IF, som arrangerar evenemanget tillsammans med fiskevårdsområdet, är tvärsäker – tävlingen ska gå även i år.

– Ja, det törs jag lova. Vi har kollat isen regelbundet och den är fortfarande 30-40 centimeter tjock jämnt över.

Hur är det på isen nu då?

– Innan helgen var det en del problem, det har varit vatten på isen och plusgrader väldigt länge. Men nu ska det ju enligt väderleksrapporterna vara kallare ett tag, så vi har gott hopp.

Och om det inte fryser till vid stranden?

– Tanken är att vi ska bygga någon slags brygga eller bro så man tar sig ut på isen, i första hand nere vid återvinningen. Och där blir det parkering på täkterna.

Har ni många anmälda?

– Just nu är det kanske något mindre intresse än tidigare, en del är kanske oroliga över att isen inte håller.

Hur många brukar ni ha då?

– De senaste åren har det varit kring 300 lag, 2010 var det rekord då var det 382 lag, vilket innebar någonstans kring 1000-1500 personer på isen, och vi har gott hopp om att komma upp i de siffrorna igen. Vi kan nog utgå ifrån att vi är världens största angeltävling.

Fortsätter ni hålla koll på isen den här veckan?

– Jadå, vi kommer att kolla istjockleken på måndagen, och sedan definitivt den sista kontrollen på onsdagen. Är den för tunn då så avblåser vi alltihopa, men det tror jag absolut inte ä. Det finns information på Hassela Fiskevårdsområdes hemsida.