Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Android störst i USA

/

Trots allt snack om Iphone har Android-mobiler sålt som smör.

Annons
Trots allt snack om Iphone har Android-mobiler sålt som smör. Enligt nya uppgifter har Android gått om både Iphone och Blackberry vad gäller nyförsäljning.

Enligt mätföretaget Canaly har Android-mobiler från HTC och Motorola med flera stått för 34 procent av nyförsäljningen under våren, medan RIM:s Blackberrys gått ned till 32 procent. Det är första gången som Blackberry inte ligger i topp. Apple har drygt 22 procent av marknaden vad gäller nyförsäljning. Totalt sett är dock Blackberry fortfarande överlägset störst, man har i dag drygt 50 procent av marknaden för smartphones.

Det som torde oroa Blackberry-tillverkaren RIM mest är dock en gallup som mätföretaget Nielsen har gjort i samband marknadsresearchen. Hela 50 procent uppger att de planerar att köpa en Android-mobil eller en Iphone nästa gång istället. Samtidigt är lojaliteten bland konkurrenterna hög. 89 procent av Iphone-användarna uppger att även nästa mobil kommer från Apple, medan 71 procent av Android-anhängarna tänker stanna kvar inom systemet.


/Andreas HermanssonPrylportalen.se

Mer läsning

Annons