Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändring – Strand inleder hemma

(Uppdaterat kl. 14.00). Korsnäs på hemmaplan, det är vad som väntar Strand i inledningen av kvalserien till division 3.

– Det känns som något av en nyckelmatch, säger Strands tränare Fredrik "Frippe" Andersson.

Tidigare på förmiddagen kom ett spelschema som sa att Strand skulle möta Korsnäs borta i första omgången, men sedan såväl Strand som Sund protesterat mot lottningen så har den gjorts om.

– Det finns en lottningsmall där det står hur kvalet ska spelas. Den hade Dalarnas Fotbollförbund, som är administrerande förbund, struntat i och gjort en egen lottning. Nu fick man bakläxa från Svenska Fotbollförbundet och nu spelas kvalet efter lottningsmallen, säger Strands fotbollsbas Kalle Hellstrand.

Då innebär det att Strand inleder hemma mot Korsnäs, för att sedan möta Sund borta och avsluta mot Kungsgården hemma.

– Jag vet inte om det är någon fördel för oss att få möta Sund borta i stället för hemma, men rätt ska vara rätt, och det känns ju betydligt bättre att få börja mot Korsnäs hemma i stället för borta, säger "Frippe" Andersson.

Men om det blir spel lördag eller söndag för Strand återstår att se. På Sparbanken Arena ligger redan två inbokade matcher på lördag, dels en match i F 16-SM klockan 12 och sedan spelar Hudiksvalls FF sin sista seriematch klockan 15.

– Ska vi spela lördag är det väl 17.30 som gäller, men vi får väl reda ut det med Korsnäs. Dom kanske hellre spelar söndag i stället för sen lördag, säger "Frippe".

Men hemmamatch blir det i alla händelser för Strand...