Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Myhrer säljer kläder – pengarna går till välgörenhet: "Jag har haft idén länge"

André Myhrer säljer sina gamla skidkläder under SM-tävlingarna i Funäsdalen denna vecka. Pengarna kommer att gå till en organisation som Myhrer själv vill hålla hemlig än så länge.
– Jag har en tanke som jag tror kommer bli jättebra, säger den alpina stjärnan från Bergsjö.

Läs också: Myhrers makalösa avslutning – slog till i säsongens sista slalom i St Moritz

På sin Facebooksida, där han har över 21 000 följare, meddelade André Myhrer under onsdagsförmiddagen att han kommer att sälja sina gamla kläder under SM-tävlingarna i Funäsdalen. Pengarna som Myhrer får in kommer att gå till välgörenhet, men till vilken organisation vill han inte avslöja än.

– Jag har tänkt ut en organisation men jag avslöjar den inte nu eftersom de inte vet om det än. Men jag har en tanke som jag tror kommer bli jättebra, säger Myhrer.

Till vilken organisation pengarna kommer att gå kommer Myhrer att presentera via sin Facebooksida när han meddelat dem.

Läs också: Efter fenomenala segern: André Myhrer slog Stenmarks rekord

Myhrer berättar att han tidigare stöttat organisationer i samband med galor eller andra insamlingar, men att han aldrig tidigare stått för ett liknande initiativ på egen hand.

– Jag har haft idén länge. Man bygger på med grejer som bara ligger och samlar damm. Det blir bra om de kommer till nytta för någon att åka skidor i och att jag samtidigt kan ge något till någon som är i behov.

Innebär detta att du planerar att pensionera dig som skidåkare?

– Nej, det är inte är därför. Jag kommer att spara något så att jag själv har något att åka i, säger 33-åringen med ett skratt.

Kläderna som Myhrer kommer att sälja är framför allt fartdräkter för de olika disciplinerna och täckkläder.

Läs också: Det alpina avslöjandet: "Jag blir pappa igen"