Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andraplats för Ljusdalsekipage

Patrik Åkerman/Lasse Grip, Ljusdals MS, hade rejält bråttom i rallyt Kopparsvängen, årets tredje deltävling i nedre norras förbundsmästerskap.
Tempot räckte till en andraplats i fyrhjulsdrivna klassen.

Tävlingen kördes i lördags i skogarna runt Kopparberg och omfattade fyra sträckor. Dessa mätte tillsammans 3,5 mil.

Björn Jacobsson, Värmdö, var snabbast på SS 1, halvsekunden före Patrik Åkerman. Tredje tid togs av stockholmaren Björn Adolfsson, slagen med ytterligare 1,4 sekunder.

Jacobsson bröt därefter och istället kunde Adolfsson ta hand om ledartröjan efter den andra sträckan, ”halvtid” – före Åkerman.

Även på sträckorna 3 och 4 var Adolfsson etta och Åkerman tvåa. Ställningen stod sig därmed till målgång, där 19 sekunder skiljde Ljusdalsekipaget fram till den översta platsen på prispallen.

Totalt i FM, efter tre körda deltävlingar av fem, leder Patrik Åkerman 4wd-klassen med 30 poäng. Andraplacerade Steen Skodborg, Borlänge, har 17.

På plats i Kopparberg fanns även Joakim Halvarsson/Annsofi Wikström, LMS. Duon hade en pallplats inom räckhåll i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare, men fastnade istället i sand på ett sönderkört parti på den sista sträckan. Över en halvtimme gick till spillo och man slutade nu 16:e.

Två deltävlingar återtsår i FM, Rally Norduppland samt Rikspokalen i Örebro – båda i höst.