Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka VM-segern för Flodin

Patrik Flodin tog hem sin andra raka VM-seger när han vann Rally Jordan i överlägsen stil. Han vann med nästan två minuter till godo på tvåan, portugisen Armindo Araujo.

Flodin var i ledningen efter två dagar, 23,9 sekunder före Araujo när rallyts tredje dag avklarades på påskafton, och Ilsboföraren gav inte sina motståndare någon som helst chans att haka på i segerstriden.

Han vann sträcka 14 med 26,9 sekunder, sträcka 15 med 17,9 sekunder, sträcka 16 med 17,2 sekunder.., ja det han bli sju raka sträcksegrar och ledning med över två minuter inför slutsträckan.

Men Patriks bil hade gått sönder på den näst sista sträckan, så lite dramatik fanns det.

– Bakaxelbryggan gick sönder i slutet på näst sista sträckan så allt är av bak. Det var tur att det var bara en sträcka kvar, säger Patrik på sin hemsida.

Han blev sexa på sista sträckan, 27,2 bakom Araujo, men totalt var han 1.56,6 före portugisen.

Därmed har Flodin vunnit alla sina fem starter det här året, en seger i svenska mästerskapet, en i det ryska, en i det kinesiska – och som kronan på verket – två segrar i VM.