Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändra lagstiftningen

I dag tvingas den förälder som förlorat en vårdnadstvist betala underhåll till den andre föräldern. I praktiken är det mannen som får betala underhåll till mamman och mannen straffas dubbelt.

Annons

Dels med mindre eller ingen tid med sitt barn, dels med "böter" varje månad i form av underhållsbidrag.

Det här vet mammor om och för att få underhållsbidrag och bostadsbidrag skapar de avsiktligen vårdnadskonflikter med bonuseffekten att de skadar barnets relation till pappan.

Det enda sättet att stoppa mammor från att skada barnen är att den som vinner en vårdnadstvist avseende umgänge mot mannens vilja inte ska ha rätt till underhållsbidrag eller bostadsbidrag.

Därför behöver Riksdagen ändra lagstiftningen till att underhållsbidrag endast ska betalas av den förälder som inte vill ta ansvar för sitt barn genom delad vårdnad, eller som är dömd för brott och praktiskt inte kan ta hand om barnet.

Det tillsammans med delat barnbidrag kommer leda till dramatiskt färre vårdnadstvister och att betydligt fler barn mår bättre än med dagens lagstiftning som avsiktligt förstärker konflikter.

Mikael Flovén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel