Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra deltävlingen i X-cupen

Det är tätt på given med folkrace i distriktet just nu.
På lördag är turen kommen till Kåtmyrabanan, där Ljusdals MS bjuder på årets andra deltävling i X-cupen

Annons

X-cupen arrangeras av de klubbar som har banor inom Gävleborgs län – sex till antalet. Premiärtävlingen ägde rum den gångna lördagen på Årsunda motorstadion.

Runt 120 förare finns anmälda till lördagens evenemang, det vill säga i det närmaste knökfullt. I vanlig ordning gäller att tre kvalomgångar står på dagordningen innan finalpasset tar sin början på eftermiddagen.

Seniorklassen står för merparten av de anmälda. Här segrade Pontus Lilleman Andersson i Årsunda, tätt följd i A-finalen av Söderhamns Joel Olsson. Båda finns på plats på Kåtmyrabanan för att om möjligt upprepa sina placeringar.

Andra vassa förare är hemmasonen Peo Björk, Christian Tjernell, Ånge samt fjolårets slutsegrare i X-cupen, Gestrikes Joakim Stattin.

Damklassen innehåller 24 hugade spekulanter på en pallplats. Therese Stattin, Gävle (syster till nyss nämnde Joakim) är alltid att räkna med liksom Ida Törnhult, Gestrike och Maja Larsson från Järbo. Hemmafärgerna försvaras av Annsofi Wikström samt Ida och Cecilia Olsson.

Linus Andersson, Årsunda, har liksom Oskar Rosén, Järbo, varit framgångsrika juniorer hittills under våren. Ett inte alltför hett tips är att någon av de båda ska dra det längsta strået även denna gång.

Inbjudningsklassen för veteraner omfattar sju deltagare, däribland hemmahoppet Per-Gunnar Jönsson.