Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra anläggningar drabbas vid hallbygge

I Bollnäs kommunfullmäktige finns Sjukvårdspartiet.

Partiets namn gör det lätt att tro att de jobbar för sjukvårdsfrågor. Kent Hedberg är partiets främste företrädare. Hedbergs fråga ett, den här mandatperioden är att bygga bandyhall.

Kent Hedberg har förtroendet att vara ordförande i teknik- och fritidsnämnden, med ansvar för kommunens fritidsanläggningar och en hel del av de bidrag som går till föreningar i vår kommun.

Det är tydligt uttalat att om det byggs en hall, så kommer inte Teknik och Fritidsnämnden att få mer pengar. Hur skulle de kunna få det, när kommunens ekonomi ser ut som den gör? Men det kostar att ha en bandyhall. Det kostar riktigt mycket pengar.

Logiskt innebär detta att andra fritidsanläggningar i kommunen kommer att få stå tillbaka. En del av dessa anläggningar har stora behov redan i dag. Ett rimligt antagande är att underhåll och drift kommer att dras ner ytterligare på dem och att andra föreningar kommer att få mindre stöd om pengarna går till hall.

Kent Hedberg, Sjukvårdspartiet, hur kommer det att gå med andra fritidsanläggningar om bandyhallen blir verklighet? Hur kommer stödet till andra föreningar att påverkas?

Bengt-Olov Renöfält

gruppledare Centerpartiet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel