Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Ygeman är ansvarig för Socialdemokraternas dåraktiga politik

Sedan 2014 har vi en rödgrön regering som allt färre verkar tycka gör ett bra jobb.

Socialdemokraterna har fått igenom höjda skatter, reglerad arbetsmarknad och minskad invandring.

Miljöpartiet har lagt sig så platt att de inte ens själva minns att de för bara något år sedan var övervakningskritiker som ville riva upp FRA-lagen.

Socialdemokraterna bestämmer, men det är Miljöpartiet som folk är arga på.

Allt fler poliser slutar på grund av ledningskaos och uteblivna lönehöjningar. De sätts att kolla fredliga människors papper vid gränserna eller gripa fler marijuanarökare för att snygga till brottsstatistiken.

Detta medan resursbristerna vid ligors stöldräder på landsbygden eller i oroliga storstadsförorter blir alltmer uppenbara.

Ansvarig för detta polisfiasko – liksom för gränskontroller som förstör möjligheterna till arbetspendling i Öresundsregionen, för byråkratisk aktivism från enskilda tjänstemän mot landets jägare och sportskyttar och för nya integritetshotande övervakningsförslag – är landets populäraste minister, Anders Ygeman.

Många är arga på den förda politiken, men ingen på den ansvarige ministern.

Dessa ironier bleknar ändå i jämförelse med hur "framtidspartiet" Socialdemokraterna tar sig an framtidens stora frågor.

I stället för att fler ska kunna få sitt första jobb i lönsamma företag, bekämpas dessa med högre skatter. Allt fler ska i stället hänvisas till kostsam sysselsättning i statlig regi.

Socialdemokraterna kritiserar riktiga, produktiva jobb till låg lön, men vill samtidigt tvinga unga vuxna till tjänstgöring åt staten till ännu lägre ersättning.

Det är innebörden av det socialdemokratiska förslaget om gymnasieplikt samt värnplikt eller samhällstjänst.

Reformer motarbetas, som skulle få den som bor att betala den verkliga kostnaden för detta. Resultatet är bostadsköer, växande skuldsättning och att företag har svårt att rekrytera personal från andra orter i landet.

Allt fler människor är på flykt undan krig och förtryck.

Under åtta år med Alliansregering tog Sverige ett stort ansvar för att kunna ge flyktingar en fristad i vårt land.

Sedan i höstas gäller istället gränskontroller mot Danmark. Dessutom har man inlett ett samarbete med det alltmer auktoritära Turkiet i syfte att hålla människor utanför EU.

Socialdemokraterna har internationellt placerat Sverige på murbyggarnas, censurens och förtryckarnas sida, allt för att slippa ta ansvar för folket som flyr.

Socialdemokraterna har nationellt styrt Sverige mot höga skatter och höga barriärer kring arbetsmarknad och bostadsmarknad, allt för att slippa ta ansvar för integrationen av dem som kommit hit.

De är på fel sida i avgörande sakfrågor, på fel sida om humaniteten, på fel sida av historien.