Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders och Niclas vann i Sundsvall

Det började med regn, men slutade med solsken. När väl tävlingarna i Sundsvall kom igång visade Niclas Andersson sin klass, och vann Top doorslammer medan Anders Edh vann Street.

Annons

Första deltävlingen i TSDS, i Malmö, regnade bort. Något som grämde Niclas Andersson, Näsviken, som kände att teamet hade full koll på läget. Nu fick han chansen i Sundsvall i stället, då han vann klassen före Pierre Rydberg.

I Top doorslammer tog Europarekordhållaren i Pro Mod, Mats Eriksson från Borlänge, första kvalplatsen på 6,23, men sen var det dubbelt Hälsingland.

Niclas Andersson, Näsviken, var kvaltvåa på 6,33, och Benny Strand, Iggesund, tog tredje kvalplatsen med en notering på 6,40, vilket också är nytt personligt rekord med den nya motorn.

Benny tog sig också vidare från första rundan, men till andra, precis när Benny skulle staga in, dog motorn.

– Det var ett elfel. Vi fick köra en testrunda efter tävlingarna, men det var inget fel på motorn, säger Benny Strand. Som trots den missade andra rundan var ganska nöjd med helgen.

Niclas Andersson var inte helt nöjd när elimineringarna startade på söndag eftermiddag.

– Banan är för kall, det är svårt att få till det. Jag får "pedala" hela banan ner, sa Niclas.

Men det gick vägen ändå, och Niclas kunde inkassera säsongens första vinst.

I Stock/Super Stock fanns många hälsingar med. Längst tog sig Per Fagerström, Näsviken, som åkte ut i semifinal mot Borlänges Ari Körkkö.

För Markus Svensson var det slutkört i kvartsfinalen efter en tjuvstart mot Ari Körkkö – som förövrigt kör Markus Svenssons gamla bil.

I Street körde Anders Edh nytt personligt rekord i första elimineringsrundan med 7,83.

– Det var en klockren runda.

Anders var kvaletta på 7,93, och körde sedan stadiga 7,8 genom hela elimineringen

Finalen vann Anders Edh över Fredrik Luthström, Luleå.

– Jag är jättenöjd. Jag trodde aldrig det skulle gå att åka så pass fort i det här kalla vädret.