Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Ingvarsson: Här är Eldsjälarna som definitivt är värda att Hylla

Artikel 1 av 22
Hylla-galan 2019
Visa alla artiklar

Helahälsinglands chefredaktör om eldsjälarna i hans liv, om att få stryk av Jörgen Brink och om hur du nominerar din hjälte till Årets eldsjäl.

Annons

Tro´t eller ej, men jag har faktiskt tävlat rätt ivrigt i längdskidåkning. Först som liten, från kanske 5-6 år upp till 12-13. Då fick jag lite stryk av bland andra en viss Jörgen Brink.

Sen gjorde jag ett nytt tappert försök i samband med att 30-årskrisen slog till. Det blev några längre seedningslopp runt om i Norrland och även Vasaloppet. Då fick jag ganska mycket mer stryk av en viss Jörgen Brink.

Läs också: Maggan en av eldsjälarna som bär upp vårt föreningsliv: "För mig är det en självklarhet"

Det intressanta är att backa tillbaka till när jag lärde mig åka skidor från första början. Då fanns där Heino. Han korrigerade och peppade. Lärde en grunderna. Han var en av alla som gav mig förutsättningarna att förgylla fritiden som barn och senare döva 30-årskrisen.

25 år senare stod samma Heino troget kvar där på skidskolan, när mina döttrar på 00-talet skulle lära sig den härliga vintersportens grunder.

Heino är en av alla dom som i det tysta jobbar för att du och jag – och våra barn och barnbarn – ska ha tillgång till stimulerande fritidssysslor. Det är dom som i det tysta jobbar och driver denna del av samhället i stort sett helt utan betalning. I bästa fall är uppskattning deras lön.

Personligen är jag nyfiken: Vad driver dessa människor? Hur hittar vi nya? Och hur kan vi hylla alla dom som finns där ute?

Nu nämnde jag Heino. Han fanns i Vallsta SK. Han kommer inte att prisas på Hyllagalan i Hudik – eftersom vi här letar eldsjälarna i just Hudik.

Men han är ett bra exempel. Och det finns många, många fler därute.

Det är därför vi väljer att stå bakom detta pris. Vi vill ge några av föreningslivets alla doldisar en välförtjänt stund i rampljuset. Vi vill både hylla dom och inspirera fler att engagera sig.

Det tror vi är bra för vår bygd och vårt lokalsamhälle.

Så, vem vill du nominera? Vem vill du lyfta fram?

helahalsingland.se/hylla kan du som läser oss också lämna dina förslag. Känner du, eller vet du om någon, som har driv och entusiasm och som brinner i sitt engagemang för detta viktiga arbete? Då är den personen värd att nomineras.

Du har fram till 28 mars på dig. Sedan kommer fyra finalister att utses.

Sen är det upp till våra läsare att kora vinnaren. Det kommer att ske i en klassisk omröstning – där vinnaren sedan i maj kommer att få en riktig hyllning på den glammiga Hylla-galan.

Jag kan redan nu lova att det är en värdig vinnare vi kommer att få se.